Waarom kiezen voor Mayru Center?

Mayru Lifestyle Center is niet ‘gewoon’ de sportschool op de hoek en dat willen wij ook niet worden. Wij bieden kwaliteit groepslessen onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde docenten en hebben geen fitness. Door steeds te vernieuwen en te verbeteren in ons aanbod en bijvoorbeeld diverse scholingen te volgen staan we garant voor kwaliteit. Bij Mayru Lifestyle Center kun je terecht voor diverse lessen voor beginners en gevorderden en van Kracht- en conditietraining tot Yoga of een sport op het gebied van weerbaarheid. Ook speciaal ontwikkelde kinderlessen en workshops op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling behoort tot ons aanbod.

Bij ons kun je sporten en jezelf tegelijk gewaardeerd voelen zoals je bent, niet om hoe je er uit ziet. Persoonlijk contact met onze leden en een positieve sfeer vinden wij erg belangrijk.


Terug naar vragen overzicht

Wat betekent “Mayru”?

De naam Mayru staat voor: Maaike/Roel, je spreekt het ook uit als ‘MaiRoe’. Roel is de oprichter en docent van Mayru Center (voorheen Mayru Sports) en Maaike, zijn vrouw, is mede eigenaar, Yoga docente en steun en toeverlaat voor PR en administratie.
Roel en Maaike runnen, samen met een team enthousiaste en gediplomeerde docenten, Mayru Center met veel passie en kwaliteit voor mens en sport.

Terug naar vragen overzicht

Waarom zou jij zelf of je kind weerbaar willen worden?

Als je leert om fysiek en mentaal weerbaar te worden, dan ontwikkel je al snel zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen. Je werkt tenslotte aan je hele lichaam en niet alleen aan een deel ervan. Daarnaast heeft weerbaarheid een tal van andere positieve invloeden op de mens van jong tot oud:

Het stimuleert sociale vaardigheden
, doordat je samen met anderen sport en leert om grenzen aan te geven.

Het stimuleert fysieke activiteit
, omdat je steeds meer wilt leren en je lichaam hiernaar traint en ook omdat je steeds meer aandurft doordat je ervaart dat je lichaam sterker wordt.

Het bevordert een gevoel van respect voor anderen
. Je ontdekt wanneer iemand een maatschappelijke waardering heeft verdiend (in dit geval een bepaald niveau binnen de sportschool) en toont daar je respect voor.

Het verbetert concentratie en luistervaardigheid
, doordat je aandacht geeft aan de training en datgene waar je daadwerkelijk mee bezig bent.

Het stimuleert oplossingsvaardigheden
. Je leert om conflicten op te lossen zonder jezelf fysiek te hoeven verweren; er is meestal een andere uitweg dan gelijk ‘van je af slaan’.

De kennis die je vergaart blijft binnen de zaal
, tenzij je genoodzaakt bent jezelf of een ander fysiek te verdedigen. Waar deze grens ligt is voor iedereen anders, maar binnen onze lessen komen ook dit soort momenten/vragen aan bod. Hierdoor leer je steeds beter in te schatten wanneer je nog weg kunt lopen en wanneer je jezelf of een ander fysiek moet verdedigen.

De positieve invloed
van het beoefenen van de sport is merkbaar in veel andere gebieden in het leven. Je gaat anders reageren op mensen om je heen. Je toont respect en luistert naar ze. Je wordt rustiger omdat je in de zaal je frustratie er uit hebt kunnen laten. Je blijft ook rustig in hectische momenten omdat je in de zaal hebt geleerd dat je kunt incasseren, herstellen en dan weer rustig alert kunt zijn. Hierdoor krop je geen emotie en dus ook geen woede op. Je kunt je beter concentreren en daardoor betere keuzes maken.

Terug naar vragen overzicht

Welke kleding moet ik dragen als ik een keer mee wil doen?

Voor de eerste lessen is een sportbroek (niet van spijkerstof met ritsen en/of knopen) met een t-shirt voldoende.

Onze sportzaal is voorzien van een matten vloer. Om onze matten te behouden en de veiligheid van alle sporters te kunnen te garanderen, is het van belang dat je komt sporten in sportkleren, zonder knopen en ritsen (voor kinderen geldt: een korte sportbroek). Uit ervaring blijkt dat korte sportkleding de minste schade aan anderen en aan materialen veroorzaakt. Neem ook altijd een flesje water mee met een kleinere opening, zoals een bidon of een flesje met een sportdop.

Wij hebben een aantal leenbeschermers liggen zoals een yoga mat, bokshandschoenen en scheenbeschermers, die je mag gebruiken voor een proefles.


Bij ons worden alle sporten uitgevoerd op blote voeten. Het dragen van (diverse) sieraden is absoluut niet toegestaan tijdens de lessen waarbij fysiek contact aanwezig is.


Terug naar vragen overzicht

Kan ik een keer een les proberen en moet ik dit vooraf melden?

Je bent welkom om iedere les één keer gratis en vrijblijvend te proberen, vooraf aanmelden is niet nodig.

Reserveren voor bokszaktraining is wel van belang, graag leggen we uit waarom:

Wij geven onze bokszaktraining vier keer per week en hebben een digitaal aanmeldsysteem voor deze les. Het is de bedoeling dat je, ook als nieuwkomer/introducé, reserveert voor een les en jezelf afmeld via het zelfde systeem als je bent verhinderd. Wij hebben voor deze les 18 bokszakken, dus plek voor 36 deelnemers. Deelnemen aan deze les zonder reservering is niet mogelijk. In het systeem kun je zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, dan staat er bijvoorbeeld 26/36, dus in dit voorbeeld zijn er dan nog 10 plekken vrij en let op: Vol=vol.

Hoe gaat dit in zijn werk:

De dag na een training kun je reserveren voor dezelfde training de week daarna, verder vooruit plannen is niet mogelijk. Ook het reserveren of aanpassen per mail of telefoon is niet mogelijk. Het digitale aanmeldsysteem kun je vinden in onze menubalk onder ‘reserveren’ (onze website is gebruikersvriendelijk voor mobiele apparaten).

Voor de duidelijkheid: Reserveren is alleen voor bokszaktraining, niet voor onze andere lessen. Tijdens andere lessen kun je deelnemen zonder te reserveren.

Terug naar vragen overzicht

De dagen dat Mayru gesloten is, zijn berekend in het abonnement. Hoe zit dat?

Sommige sportscholen incasseren per 4 weken. Hierdoor betaal je op jaarbasis uiteindelijk 13 maanden.

Wij incasseren in het voordeel van de klant per maand. Daar staat tegenover dat wij op een aantal (feest)dagen gesloten zijn. Zo verrekenen wij de gesloten dagen in het abonnement. Daarnaast kun je een gemiste les, door een feestdag, inhalen bij een andere les. In theorie hoef je deze lessen dus niet te missen.


De lessen die wij geven zijn uniek en daarmee ook de mensen/docenten van ons team. Achtervang zoeken buiten ons team is voor een groot deel van onze lessen niet mogelijk. Wij gunnen onszelf en ons team ook de rust om bij te kunnen tanken en de tijd om bij familie te kunnen zijn.

Klik hier voor het volledige overzicht van de (feest)dagen die wij gesloten zijn


Terug naar vragen overzicht

Kan ik een gemiste les inhalen als ik 1x per week sport?

Het is mogelijk een gemiste les in te halen/een andere les te volgen als je een abonnement hebt voor 1x per week sporten. Dit kan zijn omdat je zelf niet kon sporten of door een feestdag en wij dan gesloten zijn.

Een gemiste les kan je op een andere dag, alleen in dezelfde week, inhalen.

Hieronder e
en aantal voorbeelden als het gaat om feestdagen:

Maandag 2e paasdag en pinksterdag:


Kickboksen en M.M.A:
 In deze weken kun je dan deelnemen aan bijvoorbeeld bokszaktraining.

J.M.A.® Fun:
 Jullie kind kan in die week, op woensdagmiddag van 16:15-17:00uur mee doen met de J.M.A.® Bootcamp. Deze les zullen we dan zo maken dat zowel de J.M.A.® Fun als de J.M.A.® Bootcamp les gecombineerd worden.

Jeugd M.M.A:
 Jullie kind kan in die week mee doen met jeugdkickboksen op woensdagavond van 18:00-19:00uur.

Donderdag hemelvaarstdag:

Bokszaktraining:
 Je kan dan deelnemen op een andere dag waarop we ook bokszaktraining geven.

H.I.I.T. interval training:
 Je kan dan deelnemen op een andere dag waarop we ook H.I.I.T. geven.


J.M.A.® Defense: 
Jullie kind kan in die week mee doen met de J.M.A.® Fun op maandagavond van 18:00-19:00uur of de J.M.A® Bootcamp op woensdagmiddag van 16:15-17:00uur (inhalen bij een andere defense groep is i.v.m. de verdeling van het aantal kinderen niet mogelijk).


Belangrijk:

Het inhalen van een les is alleen geldig in dezelfde week als de uitgevallen/gemiste les. Het zogenoemde ‘opsparen’ en later meerdere keren inhalen, als je bijvoorbeeld twee weken niet komt sporten, is niet mogelijk.

Het inhalen, van één of meerdere lessen, geldt niet als je zelf op vakantie gaat, als wij wegens vakantie gesloten zijn of door overmacht zoals ziekte.

Terug naar vragen overzicht

Hoe kan ik de contributie betalen?

Dit kan bij een abonnement uitsluitend via automatische incasso. De contributie voor abonnementen wordt iedere maand geïncasseerd rond de 28e. Op dat moment wordt er afgeschreven voor de maand erna. Je betaalt bij ons dus de contributie vooraf. Het kan zijn de incasso en dag eerder of later door de bank wordt uitgevoerd i.v.m. bijvoorbeeld een feestdag. Wij hebben hier geen invloed op. De betaling van bijvoorbeeld een losse les kan bij ons alleen per pin worden voldaan, wij hebben geen contant geld in huis.

Terug naar vragen overzicht

Waar kan ik sportspullen, zoals beschermers, aanschaffen?

Deze kun je bij ons op locatie bekijken, kopen en/of bestellen. We staan altijd voor je klaar om je een goed en eerlijk advies te geven over de juiste beschermers. Uiteraard ben je altijd vrij om elders je sportspullen aan te schaffen. Houdt er rekening mee dat sportspullen aan bepaalde eisen moeten voldoen. Wij kunnen spullen met onvoldoende bescherming, bepaalde uitspraken en/of opdrukken weigeren. Twijfel je hierover dan kun je altijd bij ons terecht voor advies. De aanschaf van sportartikelen kan bij ons alleen per pin worden voldaan, wij hebben geen contant geld in huis.

Terug naar vragen overzicht

Waarom zijn er speciale J.M.A.® groepen voor kinderen?

Voor deze vraag verwijzen wij je graag door naar onze J.M.A.® pagina.
Klik hier om naar de pagina te gaan

Terug naar vragen overzicht

Je kunt bij ons alléén pinnen.
Om veiligheidsredenen hebben wij er voor gekozen om geen contant geld in huis te hebben.